tiistai 4. marraskuuta 2014

Liuskoja ja tallennuksia

Kerrankin minäkin huomasin katsoa kuinka monta liuskaa olen kirjoittanut. Ei niitä ollut vasta kuin 27. Mutta minulle se on jo iso juttu :)
Tuolla liuskamäärällä on päästy alusta yli ja muutama metri ohi. Paljon, paljon vielä tietä riittää. Hyvin kuitenkin kulkee, vieläkin.

Tallentamisesta. Riittääkö kahdelle tikulle tallennus vai pitäisikö vielä olla joku muu varmuuskopio? Ja mikä? Miten muut kirjoittajat ovat tallennelleet tuotoksensa?


10 kommenttia:

 1. Minä tallennan juttuni kahdelle muistitikulle ja ulkoiselle kovalevylle. Monet tallentavat pilvipalveluihin, mutta itse en oikein luota niihin vielä...

  VastaaPoista
 2. Minä lähettelen lisäksi usein tekstejäni itselleni sähköpostilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lysti juttu: tänään koneeni sitten hajosikin. Toivottavasti kirjalliset tuotokset tosiaan ovat tallessa.

   Poista
  2. Äärettömän lystiä :P
   Valitettavan arkista todellisuutta myös. Toivottavasti saat tekstit talteen. Pikaisesti.
   Än

   Poista
 3. Minulla on ulkoinen kovalevy vielä hankkimatta, mutta lähetän aina työn alla olevaa kässäriäni itselleni sähköpostilla ja arkistoin saman tien. Sähköpostin syövereissä riittää tilaa ja tiedosto on muuallakin kuin vain omalla koneella. Tikkuja en ole käyttänyt vähään aikaan kun ne aina hukkuvat johonkin... Sitten kun saan sen kovon hankittua, tallennan triplana: koneelle, ulkoiselle kovalevylle ja sähköpostiini.

  Hyvän kirjoitusvireen jatkumista sinne!

  VastaaPoista
 4. Jostain syystä sähköposti ei houkuta. Joku haluaa kuitenkin hakkeroida sen ihan vain varastaakseen nerokkaan tekeleeni ;). Pilvien kanssa vähän sama vainoharha.
  Ulkoinen kovalevy olisi ihana, kunhan se olisi minun ja vain minun eikä koko perheen yhteiskäytössä. En taida raatsia. Ehkä hankin vielä yhden tikun...
  Än

  VastaaPoista
 5. Käytän pilvipalvelu Dropboxia. Sillä voin työstää kässäreitä eri koneillakin (omilla) tai ladata ne palvelusta vieraalle koneelle. Dropbox toimii kuin tietokoneen kansio, eli tiedostot vaan pidetään siellä ja avataan sieltä, joten koneen kosahtaessa ne ovat turvassa. Vaatii tietenkin nettiyhteyden.

  Palvelu on ilmainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmainen kuulostaa hyvältä, paitsi onkohan se tarpeeksi hyvin suojattu?
   Än

   Poista
  2. Minun on vaikea uskoa, että mikään hakkeri on kiinnostunut kässäreistäni ja novelleistani. Ne eivät edes ole englanniksi. Muistaakseni tiedostoissa on myös joku kryptaus, eli ne eivät ulkopuolisille avaudu heti sellaisenaan.

   Pahempi puoliskoni, joka tietääkin koneista ja näistä jutuista enemmän, suositteli minulle ja olen ollut tyytyväinen. Liian moni muistitikku on hajonnut, enkä jaksa onkia tiedostoja koko ajan sähköpostista.

   Poista
 6. Täytyy ajatella. Ja tutkailla, kunhan saan aikaiseksi.
  Än

  VastaaPoista