perjantai 13. lokakuuta 2023

Olen olemassa

Aika on taas karannut käsistä. Kirjoittanut olen, heinäkuussa ja vielä elokuussa. Mutta syksy on ollut ihan täynnä muita asioita. Olemme muuttaneet eikä se vain käy hetkessä. Uusi kotikin vaatii vielä yhtä sun toista, mutta nyt alan taas kaivaa esiin kirjoitusaikaa. Edes vähän.

Sitä odotellessa olen ehtinyt miettiä kirjoittamistani. Sitä missä vaiheessa Juhla on nyt, koska se on siinä kaikista vaikeimmassa. Tarina on pitkällä ja tiedän hyvin miten se etenee. Se mihin kompastelen, on yksityiskohdat. Kaikki ne kymmenet kysymykset, toisistaan riippuvat ja toisiinsa vaikuttavat pienet asiat, jotka pitäisi miettiä ihan kaikki loppuun asti ennen kuin voi jatkaa. Tai siltä se tuntuu. Kumpi sitten on oikeasti parempi, miettiä kokonaisuus kuntoon ennen kuin jatkaa vai raakakirjoittaa koko stoori ja fiksailla sitten enemmän jälkikäteen?

3 kommenttia:

 1. Tuntuu, että jopa yhden projektin kohdalla voi olla vaihtelua sen suhteen, milloin on hyvä hieroa yksityiskohdat kuntoon ja milloin on parempi vain antaa olla ja jatkaa. Mutta ihan oman mielenrauhani takia pohdin mieltä vaivaavat kysymykset ja niiden vastaukset auki paperille, jotta voin hyvillä mielin jatkaa - vaikka toteuttaisinkin yksityiskohdat vasta seuraavaan versioon. Toki joskus on pakottava tarve saada jo nykyiseen versioon jokin kuvio "oikein", ja silloin ei auta kuin tehdä, mutta yleensä minulla auttaa jo se, että suunnitelmat seuraavaan versioon ovat selvillä. :) Ei sillä, toki jos kyseessä on jotain, mikä on "helposti" toteutettavissa raakaversion loppuosaan, voi olla, että jatkan uuden suunnitelman mukaisesti sen sijaan, että lähtisin korjaamaan alkuosankin / jättäisin koko homman vasta seuraavaan versioon, mutta se riippuu hyvin paljon siitä, mitä olisin muokkaamassa/toteuttamassa. Tämä kommentti ei varmaan auttanut yhtään, mutta oli pakko kommentoida, kun tämä aihe on ollut niin paljon itselläni mielen päällä tänä vuonna. Summa summarum: jos jokin vaivaa mieltäni, mietin vastauksen kyllä, mutta toteutuksen saatan jättää vasta seuraavaan versioon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mieleni on vähän sellainen, että tykkäisin kaiken olevan selvää :) Mutta ehkä se riippuu nimenomaan siitä pakottavuudesta tarinan kannalta eli ne on ratkottava, joilla on juoneen vaikutus ja pienemmät kysymykset voisi sitten jättää odottamaan. Täytyy haravoida auki olevat kysymykset vielä uudestaan kunnolla läpi ja ratkoa tarvittavat tavalla tai toisella. Siis juuri tuo, että kirjoittaako sen kunnolla auki vasta seuraavassa versiossa vai tässä ja nyt.
   Ei muuta kuin töihin!
   Än

   Poista