keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Käsityötä

Luvut laitettu paikoilleen, ainakin noin suuntaa antavasti. Seuraavaksi teen käsitöitä eli etsin jostain vihkon tai paperia ja kirjoitan ylös mitä mikäkin kohtaus pitää sisällään.
Minulle on ollut alusta asti ja on edelleen vaikeaa hallita näin isoa kokonaisuutta, tarvitsen jotain kouriintuntuvaa apuvälinettä. En mielelläni tee käsin nyt mitään, koska sitä pitää tehdä ehdottomasti yksin ollessa, en halua levitellä vihkojani, kun muut hääräävät ympärillä. Niin paljon ujostelen. Mutta nyt on käsin tehtävälle työlle tarve.
Eri asia on sitten koska. Koska olen yksin. Koska jaksan. Kevät = väsy. Takana on aika rankka alkuvuosi. Ja edessä keväthössötykset. Kaikkiaan aika huonoa kirjoitusaikaa ja edistymistä jo kuukausitolkulla.
Mutta en aio haaskata aikaa ja energiaa murehtimiseen, teen kun teen ja sillä hyvä.
Voisin murehtia myös tekstin laihuutta. Liian vähän liuskoja. Vaikka tiedän kyllä että Osa Kakkosessa on vielä paljon kirjoitettavaa, monia kohtauksia, joista lihaa luiden päälle tulee. Olen sortunut tyyppivirheeseeni ja hätäillyt tarinan kasaan vain jotenkin, kiirehtinyt loppuun. Juuri tuon loppuosan takia pitää tehdä käsityö ja hahmottaa tarinan loppupuoli kunnolla.

Siispä ei murheita, vaan työtä. Haukotus. Kunhan jaksan.

4 kommenttia:

 1. Olet päässyt hyvin vauhtiin! Tiedän tuon vaiheen, kun alkaa itse uupua tarinan painon alla, eikä enää muistakaan mikä kuuluu minne.

  Minä harrastan lukujen excelöintiä, niin pystyy korjaamaan lukusuunnitelmaa paremmin muutosten sattuessa. Toisaalta käsin kirjoittaminen aktivoi aivoja eri tavalla, välillä on vaan pakko kirjoittaa asioita käsin, jotta keho prosessoi asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden Excelin tein aiemmin. Muuten hyvä mutten tykännyt kun en saanut näyttöön mahtumaan kaikkea kerralla. Paperit saa leviteltyä vaikka pitkin lattiaa, tarinan osaset fyysisesti näkyviin. Olettaen että olen joskus riittävän kauan yksin tässä talossa ;)
   Se loppuosa on kyllä aika sekamelska... *huoh*
   Än

   Poista
 2. Tsemppiä Än, kyllä se siitä hahmottuu. Minäkin tykkään tehdä tuossa vaiheessa käsin. Jotenkin käsin tekemällä hahmottaa eri tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisin ehkä enemmän käsin jos en ujostelisi. En kyllä raakakirjoitusta, mutta taustajuttuja ja näitä hahmotteluja.
   Hinkuan päästä käsiksi siihen loppuosaan, ratkomaan sitä.

   Poista