keskiviikko 20. elokuuta 2014

Suuria linjoja

Arki piipahti eilen käymään ja sain pientä edistystä aikaan :)
Hyvinkin pientä, jos tarkkoja ollaan. Ehkä kymmenen riviä... mutta sen sijaan tein kyllä yhden kartan, omaan käyttöön, hahmottamaan paikkojen sijaintia ja olemusta. Lisäksi tein muutakin yleistä hahmotustyötä ja on taas himpun selvempää miten editoin Luku ykköstä.

Aika suuriin linjoihin päädyin. Tällä hetkellä Luku 1 on, paitsi raakatekstiä, aika pientä piperrystä. En ole ennen kirjoittanut kokonaista aikuisten romaania ja olen vasta alkanut ymmärtää kuinka paljon voin oikaista. Toisaalta taas yksityiskohtia pitää saada aika kasa mahdutettua lyhyehköön tekstinpätkään.
Raakatekstiä teen itselleni, jättimäiseksi synopsikseksi, ja editoidessa alan ajatella lukijaa (tosin koen itseni lukijaksi -mitä minä tästä saan jos olisin vain napannut kirjan käteeni ja ryhtynyt lukemaan).

No, saapa nähdä mihin tässä vielä päädytään. Vielä en tuntenut tarvetta tehdä tiedostosta  uutta versiota vaan annan surutta 'jättisynopsikseni' painua unholaan (toivottavasti en kadu ;)).

4 kommenttia:

 1. Edistystä se on pienikin edistys. :) Minäkin koen itseni lukijaksi. Minusta se on hyvä tapa.

  VastaaPoista
 2. Välillä on vaikea repiä itsensä irti kirjoittajan roolista lukijaksi, olla korjaamatta tekstiä. Mutta mitäpä sitä ei tekisi edistyksen takia :)
  Än

  VastaaPoista
 3. Onnea kirjoitusajan johdosta :). Toivottavasti sitä tulee paljon lisää!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Rooibos. Tänäänkin ehdin (tosin jäi kotitöiden kustannuksella ;)). Mutta se Tunne, kun saa tehdä juuri sitä mitä eniten haluaa, rakastan <3
  Än

  VastaaPoista