lauantai 17. lokakuuta 2015

Pikkuruista edistystä

Editoidessa tulee päällimmäisenä mieleen kaksi asiaa.
Ensinnäkin
-kunpa en olisi niin tumpelo ja osaisin asentaa scrivenerin tai jonkun ja jopa käyttää sitä. Tai jaksaisin edes perehtyä asiaan. Raakatekstin kirjoittaminen wordiin vielä meni, mutta tässä kohtaa alan kaipaamaan parempia työkaluja. Tai ehkä vain puran tekstin erillisiin tiedostoihin.
Toiseksi
-IHANAA nähdä kuinka tarina selkeytyy, kohtaukset asettuvat paikoilleen, sulautuvat toisiinsa jouhevasti...siis tähänastisen editoinnin perusteella, onhan tässä jo ensimmäisen osan alku ruodittu :D

Mutta pääasia: edistystä, edes pikkuruista!

7 kommenttia:

 1. Scrivenerin oppii vaan kokeilemalla. Netissä on myös paljon hyviä videotutoorialeja.

  Wordista sellainen protip, että jos käyttää otsikko-muotoilua joka luvun alussa (esim. luku 1, luku 2...) niin Word kokoaa näistä sisällysluettelon, jossa voi hyppiä pitkin kässäriä ja ymmärtääkseni myös vaihdella lukujen paikkoja ilman copypastea (jälkimmäistä en ole kokeillut ikinä). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy harkita jos tuohon wordiin perehtymiseen taipuisin tuon verran. En kyllä ainakaan vielä saanut aikaiseksi edes eri tiedostoihin jakoa. Hitsi kun wordin saisi eri 'sivuja' niinkuin exceliin, se olisi kätevä.
   Vaikka luultavimmin jää ajatuksen tasolle ja mielummin käytän aikani itse kirjoittamiseen :P
   Än

   Poista
 2. Itse kokeilin Scriveneria hetken aikaa ja itse asiassa tykästyin. Harmi vain, että Windows-versio on niin tynkä verrattuna Maciin, joten luovutin sen kanssa. Joka tapauksessa olisi pitänyt lopullinen tarkastus käydä vielä muussa ohjelmassa läpi. Sivunumerot ja silleen.

  Mac-versio taas kuulostaa täydeltä ihanuudelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Windows versio on tosiaan vähän tynkempi mutta hyvä siitä huolimatta :)

   Käytän Scrivenerin ominaisuuksista loppujen lopuksi aika vähän, mutta enimmäkseen pidän siitä juuri sen takia että luvun voi rakentaa kohtauksista, jotka saa jokaisen omaan tiedostoon.

   Sit vaan googlettamaan kun tulee ongelmia et miten nyt tämän sais tehtyä, ja sit vähän suutututtaa jos huomaa että sen voi tehdä vain mäkki versiossa.

   Scrivenerin ainoa miinus mielestäni on suomenkielisen oikoluvun puuttuminen.

   Poista
  2. Tuo kuulostaa kovin houkuttavalta, että saisi kohtauksia omaan tiedostoon. Mutta jos ei oikein ehdi edes kirjoittaa, on turha haaveilla teknisistä ihmeistä. Vie niin paljon aikaa opiskella uutta :P
   Än

   Poista
 3. Än - hyvää kirjoitusvirettä jatkoonkin :)!

  VastaaPoista