keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Tyyntä

Myrskyn edellä? Kirjoitusmyrskyn toivottavasti.

Elämä alkaa vihdoin, pikkuhiljaa, palata arkisempiin uomiinsa. Perustavaa laatua olevan kiireen sekaan jää ehkä jokunen hetki ajatella Skytäkin.
Tosin onhan tässä vielä kaikenlaista säpinää tiedossa, vuodenajalle tyypillisesti. Kun jo lähtökohtaisesti saa näppylöitä keväästä ja siihen sisältyvästä hässäkästä, kaipaa kesän alussa jo raastavasti talvea ja hissuttelua.  Aikaa.
Vaan kaipa tämä pitää ottaa terveellisenä vaihteluna, materiaalina tuleviin kirjoitushetkiin :)
Eihän tekstiä synny ilman kokemuksia. Väittävät.

Sky on edelleen reseptin kohdassa: käy rakenne läpi kohtauksittain.
Minulla on pitkä lista kohtauksista ihan paperilla. Teen erilaisia hahmotelmia juonesta ja siitä mihin keskityn, kun vihdoin pääsen uudelleenkirjoittamaan.

Viikkoihin en ole siis tehnyt mitään Skyn eteen. Ja täytyy tunnustaa, olen ollut hirveän kärttyisä. Olisin ehkä ollut muutenkin, haluaisin mielummin kirjoittaa kuin hahmotella mitään. Ja nyt kun en ole päässyt etenemään asiassa suuntaan enkä toiseen, pistää kiukuksi.

Mutta hei, vapaita edessä! Hyvää Jussia teillekin.


2 kommenttia:

 1. Tunnistan tuon, että kirjoittamattomuus tekee kärttyisäksi, etenkin jos on sellainen olo, että pitäisi kirjoittaa. Onneksi siihen auttaa kirjoittaminen - ja joskus se, että antaa itselleen luvan olla kirjoittamatta. Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä näytä tästä nyt muuttuvankaan, pakko varmaan sopeutua toistaiseksi kirjoittamattomaksi. Plääh.

   Tässä kohtaa on tietenkin luonnollinenkin tuumaustauko, kun yksi vaihe (materiaali kasassa) on saatu tehtyä ja toista (rakenteen tsekkausta) aloittelen.

   Mutta silti kärtytyttää :P

   Än

   Poista